30-Day Free Trial!

How to install the SoftRAID driver with macOS Catalina (10.5.1)

If you're using Catalina, and have a T2 Security chip on your Mac, then Catalina (10.15) requires Startup System Security to be disabled (set to none). Read this thread for more information.Read this thread for more information.

Hello There, Guest! Register
OWC Express 4M2 slow to mount on restart
#1
I have an OWC Express 4M2 with 4 500GB Samsung 960 Evos running in RAID 0 via the included SoftRAID Lite XT 5.7.5.

Everything appears fine in SoftRAID - no errors. However, whenever I restart my system (a 2018 Mac mini), it takes a few minutes for the 4M2 volume to mount - I can see it in SoftRAID, but not on the desktop, and I can't force it to mount via SoftRAID. If I wait it out, it eventually mounts (usually in 4-5 minutes). During this time, I can see that the lights inside the 4M2 are all flashing rapidly.

OWC had me boot in Safe Mode, and the drive mounts immediately, which indicates that SoftRAID is probably what is causing the slow mount, but no idea why.
Reply
#2
The actual problem is more likely that the directory is damaged. Either backup/restore the files or run Disk Warrior on it. that should fix this.
Reply
#3
(08-09-2019, 08:16 PM)SoftRAID Support Wrote: The actual problem is more likely that the directory is damaged. Either backup/restore the files or run Disk Warrior on it. that should fix this.

I used Disk Warrior but mounting is still slow, it takes more than 1 minute after login.
iMac Retina 5K 27" 2017
4,2 GHz i7 with 40 GB meemory
macOS 10.15.4


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#4
Try resetting SMC:
https://support.apple.com/en-us/HT201295

Also, in SoftRAID, there is a preference to "mount volumes when user not logged in".
Try setting that.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)